Nieuws

CORONAVIRUS UPDATE PER 1 MEI 2020

Geachte havengebruikers,

Na weken van continuering of aanscherping van maatregelen kan ik u vandaag ander nieuws brengen. Afgelopen dagen heeft de veiligheidsregio Holland Midden, waartoe de gemeente Kaag en Braassem behoort, besloten enige versoepeling aan te brengen in de coronamaatregelen rondom recreatief en toeristisch nachtverblijf. De Noodverordening zoals deze van kracht is, is als volgt gewijzigd:

Het verbod op recreatief en toeristisch nachtverblijf wordt per 1 mei opgeheven. Het aanbieden van recreatief nachtverblijf en dus overnachten op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, slaaphuisjes (recreatief nachtverblijf op het strand), B&B en jachthavens is dan weer toegestaan, mits er van eigen sanitair gebruikgemaakt kan worden. Het verbod op het gebruik van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen blijft dus vooralsnog in stand. Het verbod op recreatief nachtverblijf heeft bijgedragen aan een vermindering van het aantal reisbewegingen in met name de paasvakantieperiode. Gelet op o.a. de momenteel afnemende druk op de zorgcontinuïteit in de regio is besloten dat het verbod op recreatief nachtverblijf niet meer proportioneel is. Het verbod op recreatief nachtverblijf wordt daarom ingetrokken per 1 mei 2020 om 12.00 uur. Dit betekent dat passanten weer welkom zijn.

 

Houd rekening met de 1,50m afstand en de andere (toekomstige) maatregelen van het RIVM.

De sanitaire ruimten BLIJVEN gesloten.

 

Stichting Vaarkracht   vanaf onze haven                                                                    

Stichting VaarKracht organiseert jaarlijks vele kosteloze dagtochten op allerlei verschillende schepen voor kleine en grote groepen (ex-)kankerpatiënten en hun naasten van alle leeftijden. Het doel: Mensen even uit de wereld vol (kanker) zorgen halen en een dag onbezorgd laten genieten op het water zonder kosten.

Booteigenaren die mee willen doen voor het goede doel zijn meer dan welkom.

Inlichtingen bij Rob en Els Paardekooper tel 06-53381074

https://www.vaarkracht.nl/over-ons/