Faciliteiten

Kagerplassen

De Kagerplassen vormen een langgerekt stelsel van ondiepe veenplassen dat zich in een uitstrekt tussen de Merenwijk in Leiden en de zuidpunt van de Haarlemmermeer. Van zuidwest naar noordoost liggen er de volgende plassen: ’t Joppe, de Sprietlaeck of Warckerleede, Zweiland (de grootste plas), het Norremeer, de Eijmerspoel, de Dieperpoel (de meest noordelijke plas), Spijkerboor en Kever (de meest oostelijke grote plas). Ook de vijf kleine plassen ten oosten en zuiden van de hoofdplassen worden nog tot de Kagerplassen gerekend. Het gaat om Sever, de Koppoel, de Kiekpoel of Kleipoel, de veraf gelegen Hanepoel en het Vennemeer.

Voor de kids

De haven heeft één uitgang en is overzichtelijk. Vanuit “Eetcafé Steffie’s” heb je een goed zicht op de plekken waar de kinderen spelen. Houd wel toezicht als je kinderen in de speeltuin zijn. En let op als je kind nog niet kan zwemmen. Altijd een zwemvest aan!!!

Speeltuin

Voor de kinderen is het feest. Zij hebben een prachtige eigen speeltuin met schommels, een glijbaan en een klimhuis. Vaak spelen de kinderen hier piraatje, tikkertje of verstoppertje, terwijl de ouders op het naastgelegen terras van “Eetcafé Steffie’s”een drankje drinken, lekker toekijken en even van hun rust genieten.

Zwemwater

Bij de zwemtrap is een stukje gereserveerd voor de kinderen om te zwemmen. Maar let op, de ringvaart kan druk zijn.